Aan het oriënteren waar je wilt gaan stage lopen tijdens je opleiding? Het is belangrijk hier goed over na te denken omdat een stage gemiddeld 3 tot 6 maanden duurt. In het blog ‘Het voordeel van stage lopen op Curaçao’ hebben we het natuurlijk al eventjes over de voordelen van Curaçao, maar we willen het nu even hebben over het waarom stage lopen op Curaçao.

Het eerste waar je aan denkt is natuurlijk de vele zonuren op het eiland. Iedere dag schijnt de zon wel, zelfs tijdens het regenseizoen. Dat het er nooit regent, dat is niet waar want ook hier op het eiland kunnen we flinke buien hebben. Niet getreurd, ze duren nooit lang dus het is zo weer droog en de temperatuur blijft altijd lekker.

Buitenlandse stage in het Nederlands

Niets is zo handig en gemakkelijk als een stage waarbij je gewoon Nederlands kunt spreken. Dit maakt het makkelijker op je stage maar ook gewoon in het dagelijkse leven. Denk aan de situatie dat je op stap gaat en nieuwe mensen wilt leren kennen, dan is het handig dat je gelijk een leuke openingszin hebt in het Nederlands en diegene jou ook nog kan verstaan.

Curaçao behoort tot het Koninkrijk der Nederlanden wat als bijkomend voordeel heeft dat vele wet en regelgeving overeenkomt met dat van Nederland. Mocht je dus iets met rechten studeren, dan kun je gewoon stage lopen op Curaçao. Je hoeft immers niet een heel nieuw wetboek te leren! Hoe makkelijk wil je het hebben…

Curaçao als populaire stage bestemming

Voor de oudere generatie klinkt Curaçao vaak ver weg en prijstechnisch niet gunstig. Dit is sinds een paar jaar gelukkig helemaal anders. De tickets naar dit mooie Caribische eiland zijn betaalbaar en de Nederlandse invloeden vind je terug op het eiland. Ieder jaar komen er dan ook duizenden Nederlandse studenten richting Curaçao voor een onvergetelijke stagetijd. Als je een avondje uit gaat of simpelweg naar de supermarkt, je komt ze tegen! Je eenzaam voelen tijdens je stage op Curaçao, dat is gewoon onmogelijk! Je kunt dus prima alleen richting Curaçao komen want je gaat hier geheid leuke mensen ontmoeten.

Studentenhuis op Curaçao

Als we het nu toch even hebben over het ontmoeten van medestudenten en samen leuke dingen doen… Kom je alleen stage lopen naar Curaçao of met een groepje? De meeste studenten kiezen er altijd voor om te wonen in een studentenhuis op Curaçao. De reden hiervoor is dat je direct nieuwe mensen leert kennen en je dus al een groepje hebt om leuke dingen te ondernemen. Samen eten, uitgaan maar ook dingen ontdekken, dit zijn echt de voordelen van een studentenhuis op Curaçao. Wil jij tijdens jouw stage op Curaçao ook verblijven in een studentenhuis? Wij hebben alvast een betrouwbaar aanbod voor je op een rijtje gezet en je kunt eenvoudig een kamer in deze studentenhuizen boeken.

Waarom op Curaçao je stage?

Terugkomend op de titel van deze blog, waarom stage lopen op Curaçao? Het is hier gewoon ontspannen en je blijft in een ‘Nederlands’ gebied waardoor de aanpassingen minder groot zijn. Bovendien ontmoet je hier zoveel leuke nieuwe mensen dat je als persoon ook rijker wordt!