Hoe anders wordt er gereden op Curaçao?

Als je aan het rond cruisen bent in je huurauto op Curaçao en het eiland aan het verkennen bent, zal het je waarschijnlijk al snel opvallen dat de verkeersborden exact hetzelfde zijn als die je gewend bent in Nederland. Een voordeel, daar hoef je in ieder geval niet lang aan te wennen 😉 Maar wat zijn dan de noemenswaardige verschillen in het verkeer tussen Nederland en Curaçao?

– Rechts heeft geen voorrang

Toch wel één van de grootste verschillen is dat het verkeer van rechts op Curaçao GEEN voorrang heeft op een gelijkwaardig kruispunt. Wie heeft er dan wel voorrang? Dat is degene die rijdt op een doorgaande weg of wie zijn auto het eerst op het kruispunt heeft. Een klein beetje brutaal zijn in het verkeer is dan ook wel handig op Curaçao, anders kan je nog wel eens lang wachten voordat anders weggebruikers je voorrang geven.

– Rotondes; werken allemaal anders

Het fenomeen “Rotonde” is ook geland op Curaçao. Enkel is bij het aanleggen hiervan de hulp ingeschakeld van diverse ‘creatieve geesten’. Dit is merkbaar omdat geen rotonde hetzelfde is.

De ene zal werken zoals jij gewend bent in Nederland en bij de andere moet je ineens voorrang geven aan iemand die de rotonde op wilt rijden terwijl jij daar al rijdt. Erg bijzonder en zorgt ook vaak voor gevaarlijke situaties. Kijk dus altijd goed wanneer je op een rotonde voorrang hebt en wanneer niet.

– Rijden met drank op

Ook op Curaçao is het verboden; rijden met drank op. Alleen lijkt niet iedereen dit te weten, of er iets mee te doen.

Op Curaçao maken wij ook wel een de grap; hoe weet je dat diegene die voor je rijdt gedronken heeft? …Nou… Als die in een rechte lijn rijdt. Nuchtere bestuurders ontwijken de gaten in de wegdek en slingeren dus!?

Maar drank is echt een serieus probleem in het verkeer op Curaçao. De verleiding is dan ook groot; altijd mooi weer en overal (ook langs de weg) kan je een koel drankje kopen en nuttigen. Ook al drink je zelf niet, houd er dus rekening mee dat andere bestuurders wel eens met een glaasje teveel op rijden.

– Go with the flow

Dat is eigenlijk wel de beste tip die wij je kunnen meegeven; Go With The Flow!

Huur een leuke stage huurauto op Curaçao en ontdek het eiland. Rijd ontspannen, maak je niet te druk en bovenal, geniet! Je zult ontdekken dat je snel gewend raakt aan het rustige tempo van het eiland en jij er ook zo helemaal in zit.

Met een maximale snelheid van 80 km per uur op Curaçao is er geen gehaast, geen stress, maar alleen heerlijk ontspannen leven.