Stageplaats op Curaçao

Maandenlang sparen, geen cent uitgeven, alle extra uurtjes gebruiken om een zakcentje te verdienen om deze droom te kunnen realiseren, want je gaat stage lopen op Curaçao! Wat een geweldig vooruitzicht, er staat jou een tijd met zon, zee, strand en natuurlijk “hopi” veel gezellige happy hours te wachten!

Als eerste is het natuurlijk belangrijk om een stageplaats te vinden. Zonder geschikte stageplaats kan het hele feest niet doorgaan helaas. Dit kun je zelf doen of je schakelt de hulp in van CuraStage. CuraStage is gevestigd op Curaçao, heeft diverse stagevacatures en begeleid al jarenlang studenten en jong werkende uit Nederland en omstreken bij het vinden van leuke stageplaatsen op Curaçao.

Een studentenhuis als huisvesting op Curaçao

Nadat je jouw stageplaats hebt geregeld ga je op zoek naar een leuke plek om te wonen op Curaçao, dit noemen wij ook wel de “huisvesting”. De meeste studenten kiezen als huisvesting voor een gezellig studentenhuis. Samenwonen met meerdere studenten van jouw leeftijd om deze geweldige ervaring mee te delen.

Het grote voordeel van een studentenhuis is dat je met gelijkgestemden woont. Jongens en meiden die ook stage lopen, hetzelfde avontuur aangaan als jij. Dit zorgt ervoor dat jij er in 1 klap een hoop vrienden bij krijgt, vaak worden deze vriendschappen voor het leven gesloten. Samen boodschappen doen, koken, eten, ruzie maken over wie er moet afwassen, op stap gaan, om uiteindelijk de volgende dag met een kater naar je stageplaats te gaan 😉 Wij raden je natuurlijk niet aan dit dagelijks te doen, maar sommige happy hours kan je als stagiaire op Curaçao gewoonweg niet afslaan.

Een studentenhuis uitzoeken

Maar hoe weet je nou welk studentenhuis er het beste bij jou past? Misschien heb je al ervaring met het wonen in een studentenhuis, maar misschien is dit wel helemaal nieuw.

Wat een belangrijke rol speelt, is vaak de grote; het aantal bewoners van het studentenhuis. Houd je van rust en tijd voor jezelf, kies dan voor een kleiner studentenhuis tot maximaal 5 à 8 bewoners. Voor wat meer leven in de brouwerrij en toch de gelegenheid hebben om af en toe je eigen rust pakken raden wij studentenhuizen tot een grote van ongeveer 16 bewoners aan. Maar voor de feestbeesten onder ons die geen rust kennen en willen, zijn er ook studentenhuizen met meer dan 30 bewoners waar er altijd wel iemand waker is.

Denk dus goed na over wat jij wilt en wat het beste bij jou past.

Jouw studentenkamer

De deur van je nieuwe slaapkamer op Curaçao gaat open, je kijkt vol spanning naar binnen en dan…. “Oke, net iets kleiner dan ik had verwacht…” horen we vaak. De kamers op Curaçao zijn over het algemeen iets kleiner dan wat je gewend bent in Nederland. Dit komt door het simpele feit dat wij met elkaar gezellig buiten leven en minder waarde hechten aan onze (slaap)kamers.

Het formaat van jouw slaapkamer lijkt de eerste dag nog van belang, maar geloof ons, met een paar dagen kijk je hier niet meer naar. Je wordt creatief met de ruimte en maakt er wat gezelligs van. Het is tenslotte wel de aankomende maanden jouw kamer!

Hulp bij het vinden van een studentenhuis

Op de website van Stage op Curaçao bieden wij diverse studentenhuizen aan. Al deze studentenhuizen op Curaçao hebben wij zelf gezien en beoordeeld.

Mocht je hierover vragen hebben neem dan contact met ons via het contactformulier of stuur ons eenvoudig een Whatsappje. Wij helpen je graag en kosteloos bij het vinden van jouw studentenhuis.