Op het zonnige Curaçao zoek je vaak de verkoeling op in de prachtige blauwe zee, lig je zeker wekelijks op het strand hard aan je kleur te werken en daarom zijn een aantal (kleine en grote) handdoeken onmisbaar.

Maar ja, een reiskoffer is maar net zo groot al dat de reiskoffer groot is en die zit toch echt een keertje vol, hoe hard je ook propt. Ook gewicht en de kosten spelen een rol bij je bagage als je gaat vliegen.

Je gaat een aantal maanden stage lopen op Curaçao. Dus wat is dan handig om mee te nemen? En welke items kun je gemakkelijk en redelijk voordelig kopen op Curaçao? Hieronder lees je onze aanraders over wat wel en niet mee te nemen naar Curaçao.

Kleding meenemen

Met stipt op nummer 1 van de items die je mee moet nemen staat toch echt wel kleding. Van leuke bikini’s, rokjes en zwembroeken tot avondkleding. Je wilt immers wel kunnen shinen op het strand. Kortom; kleding, laat staan leuke en moderne kleding, is heel moeilijk verkrijgbaar op Curaçao. En wat er is, is vaak heel prijzig!

Sommige stageplaatsen op Curaçao verplichten je bepaalde kleding en/of schoenen te dragen, zoals een pak met stropdas, dichte schoenen etc. Check dit altijd met je contactpersoon bij je stage.

Mocht je nog geen stageplaats gevonden hebben, dan raden wij van harte CuraStage aan. Zij begeleiden studenten en jong-werkende met het vinden van een stage plaats op maat.

Beddengoed op Curaçao

As je het fijn vindt om onder jouw eigen lakens te liggen, dan raden wij je aan om je beddengoed mee te nemen. Vanwege de constante warme temperatuur op Curaçao, zijn de lakens die hier verkrijgbaar zijn een heel stuk dunner dan wat je gewend bent in Nederland.

Mocht dit voor jou geen probleem zijn, laat dan jouw beddengoed gewoon thuis. De meeste huisvestingen op Curaçao hebben schoon beddengoed bij aankomst. Waar dit niet standaard aanwezig is kun je optioneel dit altijd bijboeken.

Handdoeken en strandlakens

Op Curaçao heb je een aantal winkelketens die verglijkbaar zijn met de Action in Nederland; Homeplus en La Curaçao. Deze zijn beide te vinden o.a. op “Zeelandia”, een industrieterrein op Curaçao. Hier kun je heel voordelig handdoeken kopen in diverse maten en kleuren.

Wij raden wel aan om te minste 1 handdoek mee te nemen. Zo kun je bij aankomst bij je studentenhuis op Curaçao na je lange vlucht eerst even een frisse douche pakken alvorens je naar de winkel moet racen.

Mocht je over andere items twijfelen of die verkrijgbaar is op Curaçao, neem dan gerust contact met ons op. Dit kan je doen doormiddel van het contactformulier te gebruiken of stuur ons een WhatsApp.