Heb je echt een stageauto nodig als je gaat stage lopen of werken op Curaçao?

Een begrijpbare vraag voor een student uit Nederland, waar immers alles met het openbaar vervoer of met de fiets aan te rijden is. Gewapend met je OV – pas op zak gaan de deuren van de trein voor je open en brengt deze jou moeiteloos op de plaats van bestemming.

Op Curaçao werkt dit toch net even iets anders. Het openbaar vervoer bestaat uit kleine persoonsbusjes en die rijden zelden tot nooit op tijd. Voor de kosten hoef je het echter niet te laten, een busrit kost gemiddeld 2 gulden (+/- 1 euro).

Hoe werkt het openbaar vervoer?

Zoals gezegd bestaat het openbaar vervoer op Curaçao voornamelijk uit persoonsbusjes, waar gemiddeld tot een maximum van 9 passagiers mee mogen. En vol is echt vol, dan rijdt het busje vrolijk voorbij en dien je te wachten totdat de volgende zich aan dient. Het openbaar vervoer persoonsbusje herken je aan het kenteken, hier staat als eerste drie letters “BUS” genoteerd.

Op Curaçao kennen wij ook het fenomeen “bushokje” waar je kunt wachten totdat de bus langs komt. Helaas staan deze niet overal, dit is jammer omdat de bushokjes goede schaduw bieden tegen de zon. Echter is het een lokaal gebruik om lopend langs de weg je hand op te steken zodra er een busje aankomt. Indien het busje een stoel vrij voor jou heeft, stop deze direct aan de kant van de weg, ongeacht of er een bushokje is of niet.

Tevens geld deze flexibiliteit van de buschauffeurs ook voor jouw eindbestemming, voor bijvoorbeeld je stageplaats. Als jij aangeeft dat je net ergens anders moet zijn waar bijvoorbeeld geen bushokje staat, rijden de meeste buschauffeurs dat stukje graag voor je om, het ontspannen leven op Curaçao 😉

Een stageauto nodig op Curaçao?

Het ontspannen leven op Curaçao heeft ook zijn keerzijde. Het openbaar vervoer komt helaas niet overal op het eiland en waar ze wel komen zijn ze niet altijd op tijd.

Het westen van Curaçao, waar je de mooiste stranden van het eiland aantreft, is bijna onmogelijk aan te rijden met het openbaar vervoer. Dit is eeuwig zonde om te missen als jij stage loopt op Curaçao. Hiervoor zal je echt in het bezit van een huur- stageauto moeten zijn.

Een stageauto geeft je de vrijheid om het eiland te kunnen verkennen, en geloof ons dat is echt de moeite waard. Het eiland kent waanzinnige plekken aan het ruige Noorden, het Westen met haar prachtige bounty witte stranden en het lokale Oosten met haar heerlijke lokale restaurantjes. Ook de gezellige strandtenten op Mambo Beach en Jan Thiel zal je vaak als stagiaire willen bezoeken. Hier worden gezellige strandfeesten georganiseerd voor stagiaires en jong-werkende.

Om volop van jouw stagetijd op Curaçao te kunnen genieten raden wij je echt aan om een stageauto te huren op Curaçao. Let bij het huren van een stageauto meer dan alleen op de prijs en kijk goed naar het huurcontract. Op onze website tref je huurauto’s aan van berouwbare verhuurders die wij persoonlijk kennen.

Vragen over een stageauto?

Mocht je vragen hebben over een stageauto die aangeboden is op onze website, neem dan gerust contact met ons op. Dit kan via het contactformulier of stuur ons eenvoudig en snel een WhatsApp.