Naast het regelen van huisvesting, stage auto en natuurlijk een stageplek zijn er nog twee hele belangrijke dingen: Eten & Drinken! Wij zijn dol op lekker eten en willen je natuurlijk niets onthouden over de lokale keuken.

In deze blog gaan we je iets meer vertellen over lekkere gerechten en wat op Curacao erg populair is qua eten. Oh en we zullen natuurlijk ook een link naar een leuk receptje onderaan de blog zetten, zodat je zelf ook aan de slag kunt!

Wat is de Antilliaanse Keuken?

De keuken van Curaçao noemen we hier: Kuminda krioyo. Curaçao is een eiland met verschillende afkomsten en culturen. Dit heeft ervoor gezorgd dat de keuken gevarieerd is. Het heeft een rijke geschiedenis en gevarieerde gerechten. Er is altijd wel een andere cultuur te herkennen in een gerecht. Zo zijn er veel Zuid-Amerikaanse invloeden, maar ook de Aziatische keuken en niet te vergeten de Nederlandse keuken komt weleens voorbij.

Als we het hebben over de Antilliaanse Keuken dan moet je denken aan ‘veel’, maar dan ook echt veel. Van kinds af aan wordt het lekkere eten er met de paplepel ingegoten. Grote porties en veel lekkernijen, je vindt het allemaal terug in de Antilliaanse Keuken. Niets mis mee vinden wij.

Wat eten ze op Curaçao?

Naast dat Curaçao vele internationale restaurants en supermarkten kent, kun je hier zeker nog goed lokale gerechten samenstellen. Wist je dat de lunch hier op Curaçao de belangrijkste maaltijd van de dag is? De lunch bestaat voornamelijk uit warm eten. Je kunt hierbij denken aan rijst, bonen, kip, aardappelen en gefrituurde/gebakken banaan. Alleen wordt het natuurlijk niet op de Nederlandse wijze bereid. De frituur wordt hier nogal veel gebruikt en suiker hoort in ieder gerecht.

Een paar populaire gerechten/lekkernijen zijn:

  • Pastechi (pasteitjes met vis, vlees of kaasvulling), empaná (pasteitjes van maïsmeel) en kala (een hartig, gebakken hapje van gemalen bonen).
  • Stobá, van gestoofd vlees, vis, of groenten. Stobá is een stoofpotje en is echt heel lekker. Hier maken ze ook de beste Stobá Kabritu, stoofpotje met geit. Ja het klinkt wat raar, maar je moet het eens geprobeerd hebben.
  • Funchi, dit is gekookt maïsmeel. Het heeft op zich niet heel veel smaak maar je kunt er wel kaas doorheen doen en is een populaire vervanger voor rijst of aardappelen.
  • Bolo (cake), een van de bekendste cakesoorten op Curaçao is de bolo di manteka. Dit is een heerlijke vette boter cake.

Antilliaanse Pastechi

We hebben het net gehad over de Pastechi en wij vinden dit echt een aanrader dus mocht je dit ook willen proberen, hier is een recept dat wij geregeld maken!

Je kunt de vulling natuurlijk variëren. Wil je tijdens jouw stage ook Pastechi maken? Schroom dan niet om ons een belletje te geven want wij komen graag langs even proeven 😉