Waar ga je wonen op Curaçao?

Uiteraard dien je een stageplaats te hebben waar je stage kunt gaan lopen en ben je wellicht op zoek naar een (goedkope) huurauto voor lange termijn, maar je huisvesting is toch echt wel het belangrijkste. Omdat je er maanden gaat doorbrengen, is de juiste huisvesting kiezen op Curaçao toch wel een belangrijk dingetje. De locatie, veiligheid, aantal medebewoners, is er een zwembad & BBQ aanwezig etc., dit zijn toch wel een aantal afwegingen die je maakt alvorens jij jouw huisvesting kiest en boekt.

Keuze huisvesting op Curaçao

Als student of jong-werkende heb je de keuze uit een aantal soorten huisvesting op Curaçao; namelijk een studentenhuis, een studio’s of een eigen appartement. Dan zal je je waarschijnlijk afvragen; wat raden jullie mij dan aan? Het is heel moeilijk om daarover echt een voorkeur uit te spreken. De een gaat voor de gezelligheid van een studentenhuis waar je gelijk al een hoop vrienden zal maken op Curaçao, waar de ander zegt zich liever te willen terug kunnen trekken in haar of zijn eigen studio/appartement.

Dit is dus een persoonlijke kwestie, welke huisvesting past er bij jou?

Waar moet je op letten bij jouw huisvesting?

Als je op het internet gaat rondspeuren naar de leukste huisvestingen op Curaçao is het makkelijk verliefd te worden op een huisvesting. Door de mooie foto’s en de relaxte Caribische sfeer die daar vaak hangt. Maar wat zijn nou de punten van aandacht?

– De tarieven

Ik hoor je denken; ja,..duh dat snap ik 😉 Het probleem zit hem erin dat niet iedere aanbieder in zijn of haar aangeboden tarief ook het gebruik van water en elektra heeft meegenomen. Aangezien water en elektra bijna 7 keer zo duur is dan in Nederland, kan dit nogal voor vervelende verassingen zorgen qua maandlasten of eindafrekening. Ook biedt de ene wel linnengoed standaard aan met een hoofdkussen en de ander weer niet.

Het is dus een zaak om goed naar de tarieven te kijken en te beoordelen wat er wel en niet bij inbegrepen zit.

– Locatie & Veiligheid

Ook is het goed om naar de locatie en veiligheid te kijken. Hoe verder je van je stageplaats verwijderd bent, hoe vroeger je moet opstaan om daar op tijd te zijn. En vroeg opstaan na de leuke avonden op Curaçao kan nog wel eens een probleempje zijn.

Ondanks dat wij op het kleine eilandje Curaçao wonen hebben wij helaas ook te maken met files. Houd hiermee ook rekening als je een huisvesting ver van jouw stageplaats kiest. Dit hoeft natuurlijk geen probleem te zijn, als jij een huisvesting te gek vindt die iets verder weg is, zeggen wij doen! Je woont straks te lang op Curaçao om alles van reistijd te laten afhangen.

Beoordeel ook de huisvesting op haar veiligheid; is de buurt wel oké?, is er camerabeveiliging?, is er (buiten) verlichting in de avond? Zijn de beheerders goed te bereiken bij eventuele problemen? Dit en meer zijn aandachtpunten die ervoor zorgen dat jij een zorgeloos verblijf hebt tijdens jouw stageperiode op Curaçao.

De belangrijkste regel

Tijdens jouw zoektocht naar een geschikte huisvesting is het belangrijk om iets te vinden wat bij jou past. Mocht je hier niet uitkomen, neem dan contact met ons op en wij helpen je graag en kosteloos bij het vinden van de juiste huisvesting.

De studentenhuizen op Curaçao die wij aanbieden via onze website hebben wij allemaal zelf beoordeeld en bekeken. Dit is een groot voordeel van het feit dat wij daadwerkelijk gevestigd zijn op Curaçao. Als je via ons je huisvestiging regelt op Curaçao, weet je in ieder geval dat je ons altijd kunt bereiken voor vragen en advies.

Wij wensen je in ieder geval een geweldige tijd op Curaçao toe.