Stage is verplicht, waarom niet op Curaçao stage lopen?

Stage lopen is vaak een verplicht onderdeel bij een opleiding, maar omdat iets verplicht is hoeft dat gelukkig nog niet vervelend te zijn! De meeste stages die je in Nederland kunt volgen zijn ook goed mogelijk om op Curaçao te doen. Denk hierbij aan stages in de vakrichting van administratie, tandheelkunde, zorg, rechten, horeca, evenementen en zo gaat het lijstje nog wel even door.

Wel erg handig is, voordat je heel enthousiast gaat solliciteren op allerlei geweldige stagevacatures bij CuraStage en/of een superleuk studentenhuis uitzoekt bij Stage op Curaçao, om dit eerst even met je stagebegeleider te overleggen. Helaas is het niet bij ieder school/opleiding goedgekeurd om jouw stage in het buitenland te mogen lopen. Wij snappen dit ook niet 😉 maar dus voor de zekerheid eerst even checken om teleurstellingen te voorkomen.

Wat maakt het zo leuk om jouw stageperiode op Curaçao te doen? Heeft het ook echt voordelen ten opzichte van een stage in Nederland? Nou vertel, .. Volgens ons zekers! En die verschillen zijn groot, je neemt deze ervaring mee voor de rest van je leven.

Op jezelf wonen op Curaçao

De meeste studenten die stage gaan lopen op Curaçao wonen nog thuis. Dit is natuurlijk heel gezellig (en makkelijk); je ouders koken, doen de was en ruimen ook nog eens je rommel achter je kont op, wat een goud leventje! Als je stage gaat lopen op Curaçao is dit direct voorbij.

Bij de meeste studentenhuizen worden enkel de gemeenschappelijke ruimtes, waaronder de woonkamer, het zwembad, de badkamers etc. schoongemaakt en dus niet jouw eigen kamer. Dat is geheel jouw eigen verantwoording. En geloof ons die wil je bijhouden, tenzij je natuurlijk een echte dierenvriend bent en muizen en kakkerlakken graag als logee op je kamer hebt…

Levenservaring opdoen op Curaçao

Samen met je medebewoners van jouw studentenhuis bepaal je wie er vandaag de boodschappen doen, wie er vanavond kookt en daarna eet je gezellig met elkaar. Je regelt alles zelf. Tuurlijk zijn de beheerders er om je te helpen indien er een probleem is, maar je zult al snel ervaren dat het eigenlijk best leuk is om de dingen zelf op te lossen.

Ook de afstand met familie en vrienden, die je normaal misschien toch wel snel om hulp vraagt, zorgen ervoor dat je meer dingen zelfstandig oplost. Dit alles zorgt ervoor dat jij in je stageperiode geheel zelfstandig eigenlijk alle zaken regelt die je ook zou regelen als je op jezelf zou wonen in Nederland. Deze ervaring maakt je een rijker persoon.

Heb jij plannen om stage te gaan lopen op “Dushi” Curaçao en heb je hierbij vragen, neem dan contact met ons op en wij helpen je graag op weg.