FAQs

Wat moet ik betalen voor jullie diensten?
Dat is het mooie, helemaal niks! Wij bieden onze diensten gratis aan. Hiervoor krijgen wij van de aanbieders een kleine vergoeding. Deze is gelijk voor elke aanbieder om zo onafhankelijk te kunnen garanderen.
Zijn alle huisvestingen even goed?
Wij selecteren de huisvestingen op nauwkeurige basis. We weten wie de beheerders zijn en hoe de huizen er van binnen uitzien. Uiteraard heeft het ene huis meer faciliteiten dan het andere huis. Het is dus maar net wat jij zoekt qua verblijf!
Moet ik aan jullie of de beheerder huur betalen?
Op het moment dat jij een voorkeur hebt aangegeven in welk huis je graag wilt verblijven en/of welk huurauto je wilt huren, nemen wij contact op met de beheerder hiervan. Indien beschikbaar brengen wij jou in contact met de beheerder en zul je met hen een contract afsluiten en dus ook daar de huur en borg voldoen.
Als ik schade rijd of een ongeluk heb, wie moet ik dan bellen?
Super vervelend als je schade rijdt of een ongeluk hebt met de auto, maar dit kan natuurlijk gebeuren. Het belangrijkste is dat je ForenSys belt via 119. Laat ondertussen de auto staan zoals die staat, ook al blokkeer je de hele weg. Zij komen dan met een busje langs om foto’s te maken en maken een schaderapport op voor de verzekering. Vervolgens krijg je een bonnetje die je aan je autoverhuurder kunt afgeven. Hij of zij zal dit indienen bij zijn verzekering. Indien je WA verzekert bent met je auto dan kan het zo zijn dat je borg wordt ingehouden. Dit geldt ook voor je eigen risico bij een All Risk verzekering. Contacteer ook altijd je autoverhuurder als je schade hebt gereden of een ongeluk hebt gehad want zij moeten de verzekering inlichten!